Istimewanya Coq-trol Shaklee

Hai uoollsss , pernah tak ni dengar Coq-trol dari Shaklee?Dulu namanya Coenzyme Q10 , tetapi sekarang ni di namakan dengan Coq-Trol. Tie panggil Coq10 tau, sama jer, yanag ni senang sikit nak sebut. hehehe. Tie dulu tak terasa pun nak ambik Coq10 ni tau, Tapi selepas dengar kelebihan coq10 ni terus rasa rugi sangat kalau tak ambik. Meh Tie cerita sikitlah yer pasal Coq 10.

Coq10 yang terbaru ni sangat istimewa tau, sebabnya ia di tambah dengan resveratrol yang mana kita akan dapat 2 kali ganda power.

Salah satu fungsi Coq10 ni adalah memberi kita tenaga. Ia bertindak sebagai palam pencucuh SEL supaya lebih kuat dan lebih bertenaga, untuk memulakan proses penghasilan tenaga dan menukarkan makanan kepada tenaga.

Perumpamaannya, seperti sebuah enjin kereta, mesti akan ada palam pencucuh kan? ada ker kereta uoolss tak ada “Spark plug”, semua kereta akan ada.

Macam itu jugalah badan manusia, manusia perlu ada Coq10 dalam badan sebagai spark plug untuk pastikan tenaga di hasilkan oleh sel-sel badan kita.

Coq10 ni adalah nutrient yang larut lemak, so ia mesti akan di ambil selepas makan supaya ia mendapat penyerapan optimum oleh badan. Ia juga salah satu antioksidan yang sangat bagus untuk badan kita, ha kalau sebut anti oksidan kan, ia semesti nya akan membantu juga badan kita menjaga sel-sel yang sihat.

Apabila kita ada banyak Sel-sel yang sihat dan bertenaga, segala pekerjaan kita akan lebih teratur, kita tak akan rasa lemah, buat semua kerja dengan happy. Soo, sahabat Tie yang ada lifesyle yang sangat sibuk, sangat memerlukan helper seperti Coq10 ni tau.

Macamana Coq10 boleh membantu uoolss yang terlalu sibuk ni, adalah dengan meningkatkan stamina dan kuatkan otot. Sama juga dengan situasi orang yang aktif bersukan, ototnya pasti akan ada yang cedera. Sel-sel dalam badan ahli sukan ni perlukan tenaga untuk repair balik dan gantikan sel-sel yang baru, So dengan adanya Coq10, healing pembaikkan luka tu akan berlaku dengan lebih cepat.

Uoolss yang aktif ni kan, yang ada banyak kerja yang perlu diselesaikan setiap hari, ada banyak event wajib tau ambik Coq10 ni dari muda, jangan tunggu dah tua baru ambik yer.

Dan lagi istimewanya Coq-trol terbaru Shaklee kalini adalah dengan penambahan resveratrol iaitu sekumpulan polifenol. Kajian menunjukkan gabungan antara polifenol dan coq10 paling bagus dan tersangat bagi kesan optimum kepada badan seseorang.

Sebelum tu, mari Tie jelaskan sikit pasal gambar kat atas ni. Ini adalah gambaran yang Shaklee bagi untuk kita mudah faham macamana gabungan antara resveratrol dan Coq10 tersangat bagus untuk sesiapa sahaja yang mengamalkannya.

Dalam badan kita ni ada berbillion sel-sel badan, dan dalam setiap sel sel badan kita tu ada MITOKONDRIA. Apabila kita ambik polifenol, kita seumpamanya membantu badan kita memperbanyakkan Mitokondria. Mitokondria ni kita bagi perumpamaan seperti sebuah kilang.

Apabila kita ambik polifenol, kita dah menambah bilangan kilang. Dan

apabila kita ambik Coq10 pula kita dah membantu badan kita menambah PEKERJA dalam setiap kilang. Apa akan jadi pada sebuah kilang apabila terdapat ramai pekerja? semestinya apa yang kita nak hasilkan itu akan lebih cepat, ataupun lebih banyak boleh dihasilkan. betul kan?

Ha itulah istimewanya seseorang yang ambik Coq10 setiap hari. Kita perlukan sel-sel yang kuat, yang sihat untuk membantu semua sistem dan organ kita bekerja dengan lebih sempurna.

Antara tempat yang paling banyak boleh didapati adalah di jantung. Sebelum tu, Coq10 ni boleh dihasilkan oleh badan, tetapi ia akan berkurang sama dengan penambahan umur seseorang. Jantung adalaah organ paling utama dalam badaan kita untuk di jaga. Kalau jantung kita berhenti berdenyut, kita akan mati. Itu pasti. So jantung adalah organ yang sangat penting untuk kita jaga.

Jantung lah yang akan bekerja paling kuat dalam badan kita untuk mengepam darah ke seluruh badan supaya setiap fungsi dalam badan kita dapat berjalan dengan sempurna.

Sekarang ni penyakit kardiwaskulor yang paling tertinggi menyebabkan kematian adalah penyakit jantung. Sebab itu siapa sahaja kita, kita wajib jaga pemberian Allah ni dengan sempurna. Macamana Coq10 akan bantu jaga jantung adalah;

  • menguatkan otot jantung
  • Peredaran darah yang sihat
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Meningkatkan tahap tenaga jantung.

Manfaat ke dua yang Tie nak cerita apa yang ada pada Coq10 ni adalah meberi Kulit yang berseri.

Coq10 ni akan membantu bagi kita kulit yang lebih anjal dan berseri dan juga gebu tau.

Coq10 ni akan bagi energy pada kulit, bantu repair sel-sel dengan lebih optimum dan beri perlindungan UV. Sebab Coq10 ni paling tinggi concentrtion di bahagian luar lapisan kulit, apabila Uv masuk, coq10 akan meneutralizekan radikal bebas, protect dari kerosakan kolagen.

Kulit akan jadi tegang, sebabnya Coq10 ni akan mnenjaga dariapada kolagen musnah. Jadi ia akan nampak muda.

Biasa kita pakai SPF50 ia akan cover bahagian luar kulit kan? bestnya kalau kita ambik Coq10 ia seperti SPF dalam kulit gitu. ia akan jaga kulit kita dari dalam kulit.

Coq10 akan bagi manfaat kepada kulit wanita seperti berikut;

  • Kulit yang tegang dan kurang kedutan
  • Kulit lebih halus
  • Mengekalkan keremajaan kulit
  • kulit nnampak lebih muda dan sihat.

Ini ada 2 kebaikkan Coq10 pada seseoarang, dan yang menarik minat Tie untuk Tie amalkan sekarang ni, banyak lagi tau manfaat coq10 ni. Nanti Tie akan share lagi manfaat yang lain tau. So, untuk uoolss yang nak cuba Coq – Trol Shaklee ni boleh terus watsap Tie k. 0139721859

PENGEDAR SHAKLEE PAKA, DUNGUN, DAN KUALA TERENGGANU.

” INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTARLAH SEBAGAI AHLI SHAKLEE. ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN”

MODAL SERENDAH RM35 SAHAJA

PENGEDAR SELURUH NEGARA DI ALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI DAN ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA

FACEBOOK : Ctnatrah Che kamaruddin

instagram : natrah1212

Whatsap : 013-9721859

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *