DOA UNTUK WANITA

Seorang wanita di lahirkan dengan sangat istimewa, setiap perjalanan hidupnya dari kecil sampai ke dewasa akan ada onak daan durinya.

Tie sangat kagum dengan wanita yang sangatb tabah dan sangat kuat mengharungi sebarang ujian, ujian daripada keluarga, daripada suami mahupun daripada nak-anak. juga daripada bisnes ataupun pekerjaan sendiri.

Ramai yang kata, kalau lelaki yang hadapi semua yang wanita hadapi, mesti dah lama give up, tetapi wanita tetap senyum walaupun macamana sekalipun di uji. Itulah istimewanya wanita, yang mana Allah sayangkan sangat seorang wanita dan sentiasa nak naikkan martabat seorang wanita.

Sini Tie kongsikaan beberapa doa yang sangat berguna bagi seorang wanita untuk di amalkan sepanjang perjalanaan di atas muka bumi Allah.
Sini Tie kongsikaan beberapa doa yang sangat berguna bagi seorang wanita untuk di amalkan sepanjang perjalanaan di atas muka bumi Allah.

Surah Ghafir Ayat 44 ni pertama kali Tie dengar masa Ustazah Asma Harun yang ceritakan tentang kesusahan nya sewaktu ada komplikasi nak bersalin. Dan masa tu juga lah Beliau mengatakan sebarang kesusahan bacalah ayat ni.

dan ayat ni lah juga buatkan diri Tie rasa tenang kalau ada masalah. Sebabnya apabila kita menghayati ayat ini, kita letak letaak kebergantungan kita kepada Allah. Siapa kita nak elakkan daripada masalah, dan setiap masalah tu semestinya datang dengaan izin Allah, untuk rasa redha menerimanya ulang-ulang lah baca sehingga kita rasa redha dengan semuanya ini. In Sha Allah.

Doa ke 2

“Setiap dugaan tu dengan Izin Allah”, Tie selalu pegang ayat tu untuk sedapkan hati dalam apaa jua keadaan. Perjalanan kita di atas muka bumi ini juga semuanya dengan Izin Allah.

Selalu lah baca ayat ini untuk kita lebih tenang walaupun ia amat sukar.

Doa ke 3

Seorang wanita apabila dah bergelar sebagai seorang ibu, dan suri di hati suami, semua kerja dah bertambah. Bagi yang bekerja, tugasan nyaa lagi extra bertambah. Kadang-kadang , apabila terlalu penat rasa marah semua orang, buat kerja pun rasa dah tak ikhlas dan dalam terpaksa.

Demi keluarga bahagia, anak-anak yang happy, dan kita rasa tenang , jom kita baca ayat ni setiap kali nak mulakan kerja rumah yang tak pernah habis. Setiap apa yang kita buat dalam istana kita sekarang ni adalah amalan yang Allah pandang.

Bestkaan rasa apabila kita rasa setiap perbuatan kita atas dunia ini adalah amalan yang akan dapat pahala. Setiap masa kita akan rasa tenang dan buat dengan ikhlas.

Tie rasa setakat ini sahaja beberapa amalan yang Kitaa boleh amalkan bagi seorang wanita. Nak kuat mental dan fizikal kena kuat dari rohani. So meh lah kita amalkan sama-sama yer, semoga kita tergolong dalam golongaan yang beramal soleh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *