MERIAH HARI RAYA DENGAN OPEN HOUSE

Assalamualaikum sahabat. Masih dalam mood raya lagikan? selagi tak habis syawal selagi tulah meriah. Tapi tahun ni adalah tahun bermakna bagi Tie sebabnya tahun ni dapat jugak Tie puasa Enam full dan dapat merasa raya 6.

Dan kalini raya 6 ni, kebetulan ada sahabat zaman sekolah nak datang beraya. Tie apa lagi, boleh buat menu raya dan beraya sekali lah. Alhamdulillah.

Tuan rumah tak sempat nak ambik gambar menu Hari raya enam. Nasib baik ada ehsan daripada tetamu, adalah jugak kenangan Raya enam Tie tahun 2023. Ni jer menu yang sempat buat.

  • Nasi Arab lauk nya pelbagaikan dengan Ayam masak merah, sup ayam,ayam madu bakar, ayam goreng untuk budak-budak.
  • Laksa penang, yang senang sekali nak buat. hahaha
  • ketupat dan rendang sikit.

Alhamdulillah semua makanan ngam-ngam jer, ada lebih sikit lagi, Tie kongsi rezeki untuk jiran-jiran. Tambah ayam goreng berempah jer. Tu lah ,suka tau bagi orang makan. Apabila tetamu puji makanan sedap, hilang segala letih. hahahaha.

Yang rasa beruntung kalini, bunga kantan nak buat laksa penang tu di beri percuma oleh Qariah Majlsi hadhari. Kak La. Bunga kantan sekarang berharga sangat uoolss kan, tak sama macam dulu tak berapa nak ada harga pun.

Tie sebenarnya takut sangat nak makan laksa penang, sebab nya ada bunga kantan ni lah salah satu punca, dan di tambah dengan daun kesum. Ya rabbi, ke dua daun ni buatkan perut Tie rasa tak selesa, kembung semacam jer, mesti ada sedawa, nak bernafas rasa susah nya, tersekat. Haaaa siapa ada masalah macam Tie ni?

Tak nak makan terliur, kalau tak nak makan sekalipun, kena gak rasa. Tu yang takut sebenarnya nak buat laksa penang, kalau ada makan. kalau nak buat memang susah lah. tapi raya kalini, boleh dikatakan menu Laksa penang ni mesti ada kat umah Tie. hahaha.

Dan kalini, Tie dah tak takut seperti sebelum ni tau, kalau lepas rasa kuah laksa penang tu dan ada rasa sbu perut, korang tau Tie cari penawar apa?

Ni haaaa penawar dia Uoolss. hahahaha. Sekarang ni alfalfa sangat membantu tau masalah penghadaman Tie yang ada masalah. Tie memang jenis tak boleh makan makanan ‘sejuk’ orang tua kata. Macam bunga kantan, daun kesum, terung, nangka, gajus, banyak lah, semua ni kalau Tie makan, Perut Tie akan sebu dan rasa nak muntah, last sekali kalau biarkan akan jadi GASTRIK. Oh nooooo.

ALFALFA

Alfalfa ni istimewa tau, dikenali sebagai ” Raja segala makanan” dan mkanan terbaik, alfalfa secara semualajadinya menyediakan lebih daripada 300 nutrient dan mineral termasuk kalsium, fosforus , zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral dan vitamin. Tu diaaa penuhhh tau.

Siapa yang amalkan ambik alfalfa ni, bukan sahaja membantu untu selesaikan masalah penghadaman macam masalah Tie tu, tetapi uoollss akan dapatr manfaat dari segi :

  • Menyokong Rambut yang sihat

Ini kerana alfalfa akan meningkatkan peredaran darah dan aliran oksigen pada kulit kepala. Dan alfalfa juga membantu perlindungan antioksida kepada folikel rambut , dan meningkatkan kesihatan dan pertumbuhan rambut.

  • Membersih dan menyahtoksin

Alfalfa ni lah yang akan membantu membersihkan dan menyahtoksinkan hati. Haaa hati ni adalah tempat utama yang kita kena jaga. Sama macam perumpamaan kereta, kena selalu tukar minyak hitam. hati manusia pun kena selalu dibersihkan. Salah satu yang boleh membantu adalah alfalfa ni lah.

Ia membantu membekalkan vitamin dan mineral kepada hati untuk fungsi yang optimum.

  • Kesan Alkali.

Kesan alkali nilah banyak membantu msalah penghadaman Tie dan masalah gastrik. Ia bukan sahaja mengurangkan rasa senak perut, sebu tetapi mengurangkan masalah bau badan tau, nafas berbau , sakit tekak dn juga keletihan.

Bukan tu jer, sifat alkali alfalfa ni akan meneutralkan kesan pengambilan makanan yang tinggi lemak dan protein.

  • Membantu masalah penghadaman

Seriously Tie bagitauu, dulu Tie tak suka makan alfalfa ni, tak tau kenapa. Selalu je skip makan.

Sekarang nikan, Tie tak berani nak tinggal alfalfa ni lagi-lagi kalau raya. Kita dahla tak tahu makanan yang mana buatkan perut kita akan sebu. So apabila makan alfalfa ni kan, masalah kembung perut dan gas yang berlebihan akan hilang. Haa masa ni mulakan duk sedawa ataupun kentut. lawas.

Ia membantu meransang sistem penghadaman untuk berfungsi dengan lebih baik. Jadinya sekarang ni setiap hari Tie akan makan dan pergi ke mana sahaja akan ku bawa, haaa gitu tahap jatuh cintanya.

  • Meningkatkan sistem imune.

Alfalfa ni uoolss membantu untuk meransang pengeluaran sel-sel darah putih kita tau. Dengan itu, ia akan bertindak sebagai antioksidan untuk mengurangkan tekanan oksidatif.

  • Mengurangkan Keradangan.

Ni satu lagi, siapa yang ada masalah seperti gout. Raya ni kalau boleh semua nak makan kan, end up nya gout terdatang jugak, naya. Uoolsss kena ambik alfalfa ni tau, gout ni kebanyakkan sang suami lah yang akan kena kan, so sedia kan alfalfa untuk suami.

Alfalfa akan membantu mengurangkan keradangan pada sendi dan akan menguatkan sistem imune untuk melawan keradangan yang akan uoolss hadapi kalau tersalah makan.

Best ke best sangat alfalfa ni?

Hari raya dengan open house yang banyak ni, jangan lupa tau dapatkan alfalfa ni. Berita baiknya, bulan ni, bulan Mei ni Shaklee buat promosi alfalfa yang ada sekali dengan Hero kiddo gummy bear tak masuk akal tau. Ada less 40% dan paling rugi kalau lepaskan peluang yang 50%

Haaaa alfalfa mak ayah makan, gummy bear tu bagi anak-anak makan. semua ni membantu kuatkan sistem imune kita tau. Awakk nak yang mana?

Hai awakkk, hehehe, Tie kan masa sediakan juadah raya 6 ni, perut tu lapar giler, berbunyi-bunyi. ESP campur dengan cinch vanilla dan performance drink penyelamat lah , dahla senang, shake-shake jer, terus boleh minum dan elakkan daripada daripada Tie terkena gastrik sebab terlambat makan.

Haa satu lagi, penyelamat tau, awal-awal pagi dah kena rasa kuah laksa penang yang sangat-sangat membimbangkan. hahaha. berangin weeh, perut sebu.

Protein ESP ni kan seperti blok binaan tubuh badan kita. Sama seperti batu bata rumah kita, dengan binaan asas kepada tubuh dapat memberi kesihatan terbaik untuk tubuh badan kita. lagi-lagi mak macam kita kan, nak kena selalu sihat, bukan untuk diri sendiri jer tapi untuk anak-anak dan keluarga.

Alhamdulillah, Tie dapat sediakan menu yang kena dengan selera kawan-kawan semalam. Diorang ni jauh datang, 2jam baru sampai kat rumah Tie tau. Sebab tu, Tie sediakan banyak menu, Laksa penang tu,diorang makan sebelum balik.

Sahabat yang meraikan Hari raya 6 Tie semalam, Kawan-kawan zaman sekolah lagi ni, teman yang makan mee sup setiap kali balik sekolah. Huhu, Teman luahan, teman boleh tumpang. Teman yang ada susah dan senang. Alhamdulillah.

Semua ni rezeki, rezeki tetamu datang beraya, rezeki Tie boleh masak, rezeki boleh jumpa sahabat lama. rezeki merapatkan ukhuwah. Semua lah.

Uollsss yang ada masalah sinonim dengan HARI RAYA DAN OPEN HOUSE, jangan segan silu tau contact jer Tie,Ni Tie bagi siap-siap no contact. Tekan jer link k. 013-9721859

SELAMAT HARI RAYA. SELAMAT MARATHON HABISKAN PUASA 6 UOOLSS.

PENGEDAR SHAKLEE PAKA, DUNGUN, DAN KUALA TERENGGANU.

#BlogMegashaklee #ShakleeThrive2023 #ShakleeTriumph2023 #sahursimplezatpadu #Projekduitraya

” INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTARLAH SEBAGAI AHLI SHAKLEE. ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN”

MODAL SERENDAH RM35 SAHAJA

PENGEDAR SELURUH NEGARA DI ALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI DAN ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA

FACEBOOK : Ctnatrah Che kamaruddin

instagram : natrah1212

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *