Kurus secara sihat dengan new you set

KURUS KEMBALI DENGAN SET HELLO NEW YOU

Sekarang ni tinggal lagi 6 hari nak habisnya bulan Syawal. Yang paling menakutkan untuk tahu kebenaran adalah berat badan. huhuhu, sampaikan ada yang kata, “Tak nak tengok penimbang selagi tak habis raya”

Terima kasih Shaklee kerana memahami kami semua ni, hehehe. Di saat ramai yang takut nak naik penimbang, Shaklee keluarkan promosi SET HELLO NEW YOU kembali tau, dengan harga yang tak masuk di akal. Terlalu murah daripada harga biasa, dan yang bestnya banyak penjimatan tu.

Kalini best sangat uools NEW YOU SET ni, di datangkan dengan perisa latte dan dapat percuma Cinch Vanila 1 tong okai.. Meh kita tengok ada apa dalam SET NEW YOU ni sampaikan ramai happy tau bila tahu keluar balik lepas habis ramadhan.

CINCH MIXED SOY PROTEIN

Tahukah korang, cinch ni ada penambahan istimewa iaitu LEUSINA. Leusina adalah asid amino penting sangat untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan.

Kalau orang yang nak jaga berat badan ataupun nak turunkan berat badan, leusina dalam cinch ni sangat membantu. Apabila otot-otot lebih banyak dalam badan kita, ia akan meningkatkan metabolisme badan, dan lemak-lemak jahat akan senang di bakar.

Apabila Lebih banyak otot dan metabolisme yang tinggi, akan memberi kekuatan , bentuk dan ketegapan otot yang mana ia boleh membakar sehingga 50 kalori setiap hari. Best kan?

Oleh itu, kalau kita konsisten ambik protein cinch ni setiap hari, semakin banyak otot yang akan kita miliki dan lebih banyak kalori yang akan badan kita bakar setiap hari. Pengambilan protein yang tak cukup, akan merendahkan metabolisme badan dan ini akan menghalang usaha kita dalam penurunan berat badan.

Untuk lebih banyak otot , kita hanya perlu mengambil protein yang cukup dan kalau tambah dengan senaman lagi cepat terbentuknya otot-otot yang badan perlukan. Protein ni kan ia juga membantu membina tisu-tisu yang sihat.

Cinch adalah minuman yang kaya dengan protein dan kalsium, mengandungi serat yang tinggi iaitu 6 gram setiap hidangan.

Paling best, ia adalah minuman tanpa kolestrol. Bahkan kajian menunjukkan pengambilan protein cinch ni setiap hari akan membantu dalam penurunan bacaan kolestrol juga.

Nak ganti makanan berat kepada cinch waktu mana mana pun boleh tau, Cinch ni ada 21 vitamin dan mineral, ia boleh sangat mengantikan makanan berat. Dan Sifatnya ber-GI rendah lagi lah melambatkan proses lapar dan kurangkan kita craving manis. Tie ada cerita pasal ni kat sini, meh jemput baca

OMEGA GUARD

Omega guard ni adalah minyak Ikan dari laut dalam dan daripada ikan kecik yang melalui 3 penyulingan supaya siapa pengamalnya tidak akan masukkan sekali chemical chemical yang kebiasaan ada pada ikan besar laut dalam.

Chemical chemical yang ada dalam ikan besar ni yang biasa ada dalam minyak Ikan akan menyebabkan hati kita bertoksik.

So penyulingan 3 peringkat yang Shaklee buatkan ini membantu sesiapa sahaja yang nak kurus, kerana hati adalah Organ utama untuk menyingkirkan toksin berlebihan dalam badan kita.

Badan bertoksin juga salah satu penyebab berat badan kita susah nak turun.

Dan Minyak Ikan omega guard ini tugasnya menyingkirkan lemak-lemak di dalam badan kita, dalam omega guard Shaklee juga adaa Omega-3 fatty acid yang membantu mengawal pelbagai jenis hormon dalam badan kita, terutamanya hormon LEPTIN. Yang mana hormon Leptin ni akan membantu badan kita mengawal rasa lapar.

Selain hormon leptin ni, omega guard akan bantu meningkatkan kepekaan hormon Insulin tau. Hormon insulin ni kebiasaan nya kita akan dengar apabila ada penyakit kencing manis kan, tetapi siapa nak kurus, kena faham fungsi Hormon Insulin ni.

Hormon Insulin ni kalau dia rendah ia akan bantu badan kita tukarkan lemak simpanan yang kita kumpul selama ni kepada Tenaga. haaa makin berkuranglah lemak-lemak kita kan?Pasal hormon insulin nikan, dan kaitan nya kepada sesiapa sahaja nak kurus Tie ada cerita kat group support Facebook. Meh nak baca dan join group Intermittent Fasting For beginner untuk dapatkan lebih info.

Bukan tu jer, kelebihan omega guard ni akan meningkatkan peredaran darah ke otot-otot badan semasa kita bersenam dan ia membantu menambahkan ke upayaan badan kita untuk membakar lebih banyak lemak. Haaa best kan kalau tau fungsi macam ni. jom teruskan lagi dengan item seterusnyaaa..

LECITHIN

Haaa tadi kita sebut pasal Leusine, kali ni Tie nak cerita pasal Lecithin lak. Lecithin ni dikenali sebagai pengemulsi semulajadi. Lecithin adalah bahan berlemak yang penting dalam sel-sel badan dan boleh di dapati dalam makanan seperti kuning telur, kacang soya dan organ haiwan.

lecithin juga mengandungi kolin ( cholin) , iaitunutrien yang penting untuk mengawal atur fungsi utama badan bagi mengekalkan kesihatan yang baik.

Macamana pulak Lecithin ni membantu untuk masalah berat badan?

  • Lecithin akan membantu mempercepatkan proses pemecahan lemak dan meningkatkan juga metabolisme badsan
  • Diperoleh daripada sumber semulajadi dan membantu proses penurunan berat badan secara sihat tanpa perlu bergantung kepada ubatan yang boleh memudaratkan kesihatan kita.

Haaa Lecithin ni kan bukan sahaja membantu kita dalam penurunan berat badan, tetapi ia akan mengekalkan KESIHATAN KULIT. Macamana caranya nadalah dengan mengekalkan kelembapan kulit dan mewujudkan penghalang pada kulit untuk mengunci kelembapan dan melindungi kulit dari pencemar udara.

Siapa yang ada masalah kolestrol, lecithin pun membantu dalam pengurangan paras kolestrol dengan cara mencegah pengumpulan lemak pada dinding jantung, arteri(salur darah) dan otak dengan memecahkan lemak yang terkumpul.

Ha istimewakan lecithin, bukan takat membantu masalah berat badan, tetapi pengamalnya akan dapat kesan penurunan kolestrol lagi. Yang ni susah nak kawal kan dengan menu Malaysia yang sedap-sedap ni.

HERB-LAX

Campuran proprietari Herb-lax termasuk daun senna, yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semualajadi.

Meransang pergerakkan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semulajadi tubuh. Sebilangan besar orang yang mencuba pelbagai diet dan senaman untuk penurunan berat badan tapi gagal. Kenapa?

Faktor yang tidak ada dalam kebanyakkan program penurunan berat badan adalah PEMBERSIHAN USUS. usus yang tidak sihat bukan sahaja mengagalkan usaha penurunan berat badan tau, tetapi pelbagai masalah lain seperti:

  • sentiasa penat dan lesu
  • tidur terganggu
  • kenaikkan berat badan
  • sakit sakit abdan
  • proeses penuaan pramatang
  • ruam kulit berpanjangan
  • sembelit ataupun cirit
  • kembung perut ataupun berangin
  • kekejangan semasa haid
  • sakit kepala

Ini hanya beberapa gejala usus toksik yang tersumbat dan kaitan dengan penurunan berat badan adalah;

Dalam usus besar yang sihat, dan berfungsi dengan normal, makanan yang kita makan senang di hadam, nutrien dapat diserap oleh usus kecil dan besar. Bakteria baik yang menghasilkan vitamin dan nutrien akan di hantar ke seluruh badan untuk memberi makanan kepada sel badan kita.

Fungsi usus yang normal ini akan menghasilkan hormon yang kita perlukan dan menjadikan kadar metabolisme sentiasa tinggi, yang mana metabolisme ni penting sangat-sangat untuk menurunkan berat badan.

Salah satu faktor utama yang menyumbang kepada tahap toksin yang tinggi dalam badan kita adalah makanan yang diproses. Haaa lagi lagi lepas raya ni kan.

Disebabkan pentingnya kesihatan usus, dalam NEW YOU SET ni Shaklee wajibkan ada Herb-lax untuk membantu masalah penghadaman. Makanan yang tidak di hadam dengan betul, akan membuatkan usus tersumbat yang menyebabkan badan kita sukar untuk meyerap nutrien.

Sekiranya kita antara golongan yang ingin menurunkan berat badan, mohla makan herb-lax ni tau, herba-lax ni tugas dia akan membuat pembersihan usus dimana fokusnya adalah menghilangkan penumpukan toskin dan badan.

Setelah usus berjaya di bersihkan, langkah seterusnya untuk mencapai berat iadaman dengan memakan makanan yang sihat, minum air yang cukup dan di tambah dengan sedikit senaman. InshaAllah.

Tu jer kut, sedikit penerangan Tie tentang SET NEW YOU yang mana sangat lah membantu penurunan berat badan di saat lepas raya ni. Jangan lupa tau, tekan jer link watsap Tie.
013-9721859

PENGEDAR SHAKLEE PAKA, DUNGUN, DAN KUALA TERENGGANU.

#BlogMegashaklee #ShakleeThrive2023 #ShakleeTriumph2023 #sahursimplezatpadu #Projekduitraya

” INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTARLAH SEBAGAI AHLI SHAKLEE. ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN”

MODAL SERENDAH RM35 SAHAJA

PENGEDAR SELURUH NEGARA DI ALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI DAN ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA

FACEBOOK : Ctnatrah Che kamaruddin

instagram : natrah1212

1 Comment

  1. TAK SANGKA DAPAT MAKAN VITAMIN PERCUMA – Che Natrah

    May 23, 2023 at 4:21 pm

    […] Masa raya baruni, ramai rupanya tak ingat nak ambik, bila badan naik mendadak masa raya semua tension, salah kan raya. hehehe. Kalau lah korang ambik vitamin konsisten walaupun raya kan, berat tak naik mendadak tau. Lagi-lagi HELPER UNTUK KURUS yang Tie pernah share sebelum ni, kalau belum baca meh baca kat sini k. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *