VITAMIN CANTIK DENGAN HARGA RAHMAH

VITAMIN KULIT CANTIK HARGA RAHMAH

Hai korang, Ramadhan dah nak berakhirkan, sekejap jer masa berlalu. Nanti masuk lak hari raya. Semua orang nak nampak cantik hari Raya nanti kan. Wehhh mana ada orang tak nak cantik hari raya nanti.

Shaklee ni kan, memang nak satu rakyat Malaysia cantik tau awak. Shaklee keluarkan Promosi April Set Cantik yang di letak nama HEALTHY RAHMAH. Bukan takat cantik jer tapi sihat dari dalam lagi tau. Apabila dalaman sihat inshaAllah luaran macam kulit muka mesti akan nampak Cantik.

Ehhh tak sabar nak cerita pasal VITAMIN KULIT CANTIK ni. Lagi-lagilah harganya betul betul RAHMAH. Sana-sini kan semua sebut pasal RAHMAH ni, dan Shaklee pun join vibes RAHMAH ni sama. jom lihat apa yang ada dalam SET RAHMAH ni.

Macamana 2 Item ni membantu untuk kulit cantik?Jom kita tengok satu-satu macamana ia membantu.

ENERGY SOY PROTEIN.

ESP ni adalah solid protein yang mana ia juga mengandungi 9 asid amino yang badan sangat memerlukan. Gabungan antara Protein daripada tumbuhan soya ini dengan 9 asid amino diperlukan oleh badan untuk membentuk kolagen.

Kolagen dalam badan manusia akan berkurang sehari demi sehari tau. sebab tu kita perlukan protein yang cukup setiap hari. Bukan protein jer, protein bersama dengan asid amino yang lengkap. Haaa semua ni ada dalam ESP Shaklee yang ada dalam SET RAHMAH .

Pada Umur 20 tahun ke atas , kolagen akan makin menurun dalam badan kita. badan kita boleh menghasilkan kolagen tetapi daah tak sama banyak macam kita berumur sebelum 20 tahun. Lagi-lagi kalau berumur 30 tahun, laju jer kolagen tu menurun. Awak umur berapa?

Pentingkan protein ni? dahla protein akan musnah dalam suhu yang tinggi. Walaupun kita setiap hari ada ambik protein, tetapi khasiatnya itu kita dapat sedikit sahaja. Macamana nak cukupkan? Ha dengan consume minuman seperti Energy Soy Protein ni lah. Mineral seperti protein ni lah helper yang kita perlukan untyuk cukupkan keperluan badan.

Dalam badan manusia, Kolagen paling banyak yang diperlukan adalah di bahagiaan kulit, termasuk kulit muka kita. Sebab itu Vitamin Cantik dengan harga RAHMAH ni sangat-sangat penting bagi seseorang yang mementingkan Kecantikkan.

Bukan tu jer tau wak, dalam ESP ni bukan sekadar solid protein dan asid amino yang badan perlukan, tetapi ada juga penambahan dengan NIACINAMIDE. Haaa apa lah NIACINAMIDE ni? penting ker? kalau tak penting kan, tak ada lah founder-founder kosmetik akan letak Niacinamide ni dalam semua skincare mereka.

Fungsi Niacinamide ni adalah untuk membantu pembentukkan protein pada kulit dan memerangkap kelembapan di dalam sel-sel kulit. Oleh itu, kulit sentiasa terhindar daripada kerosakan kerana lapisan pelindungnya kuat. Haaa sekarang apabila kita minum ESP ni, kita dah bantu badan kita top up NIACINAMIDE sekali.

Manfaat lain yang akan Niacinamide ni membantu kulit Cantik kita.

  • Meningkatkan ketahanan kulit bagi sihat dan kuat
  • Meredakan peradangan pada kulit terutamanya kalau kulit jenis berjerawat
  • memudarkan bekas jerawat
  • melindungi kulit daripada sinar matahari UV
  • Mencegah penuaan seperti garis-garis halus

Haaa untungnyaaa wehh kalau amalkan ESP ni.

Di gabung pula dengan VITAMIN C yang bersifat sustained Release. Apa pulak Fungsi Vitamin C untuk kulit kita? ha meh tengok macamana vitamin C ni bertindak. lets goooo

VITAMIN C

Vitamin c mempunyai sifat anti oksidan yang berperanan dalam pembentukkan kolagen. Vitamin C banyak diketemukan sebagai penyusunan lapisan dermis dan Epidermis kulit normal. Disebabkan pertambahan umur, kandungan Vitamin c dalam lapisan dermis dan epidermis juga turun menurun.

Fungsi Vitamin C pada kulit adalah seperti berikut :

  • Melindungi kulit daripada kerosakkan yang disebabkan oleh sinaran matahari. Ini kerana kandungaan anti-oksidan dalam vitamin C bertindak melawan radikal bebas yang akan menyebabkan kerosakkan kulit.
  • Vitamin C telah terbukti dapat menstabilkan MRNA kolagen sehingga dapat mensintesiskan kolagen untuk memperbaiki kerosakan kulit. So lambatlah proses kedutan tu uools.
  • Mempercepaatkan proses penyembuhan luka. Ni sangat membantu jika kita ada kulit berjerawat yang selalu berdarah,
  • Vitamin c akan membantu kita mencegah daripaada kulit kering. Ia diperlukan untuk mempertahankan kesihatan pembuluh darah di bawah kulit. Pembuluh darah inilah yang akan membawa oksigen dan nutrisi. Haaaa nanti makin hari makin improve kulit kita kalau setiaap hari amalkan vitamin C.

Special lagi, Vitamin C Shaklee ni bersifat sustained Release tau. Ini bermaksud selama 5 jam kita akan dapat perlindungan daripada vitamin c. Protect kulit kita daripada radikal bebas yaang kita susah nak elak.

Best ke best sangat , manfaat yang Protein dan Vitamin c boleh membantu untuk kita dapat kulit cantik. Bukan tu jer tau, VITAMIN KULIT CANTIK ni , dikeluarkan pada bulan ni dengan harga RAHMAH. Meh tengok macamana RAHMAH nya harga kalini.

Walaupun awak bukan ahli sekalipun, harga inilah awak akan dapat! Bestnya dapat sekali dengan membership. Jimat lagi rm35 untuk fee membership.

Harga satu Tong ESP besar ni bernilai rm173.75 se tong untuk non member.

Harga vitamin C yang ada 180 biji ini bernilai rm115.00

Tetapi dengan Set RAHMAH ni jika awak belum jadi ahli, hanya bayar rm99 sahaja. Betapa jimatkan? dah save rm189.75. Tu diaaa.

Kalau awak pilih SET RAHMAH B lagi untung tau. 1 set RM99 tapi kalau 2 SET RM188 sahaja. tambah lagi penjimatan sebanyak RM10.

Haaa sekarang semua orang wajib CANTIK dengan VITAMIN CANTIK dengan harga RAHMAH ni. Awak pilih nak yang mana? SET A ataupun Set B

Jangan fikir lama -lama tau, kata nak cantik hari raya nanti, kena lah mula dari sekarang, cukupkan keperluan vitamin cantik ni.

Meh awak tekan jer no watsaap Tie ni (klik kat sini)

#NextlevelBlogging

#Shakleetriump2023

#Shakleethrive2023

#SetRahmahShaklee2023

4 Comments

  1. Wan Muliani

    April 8, 2023 at 1:14 am

    Comey ngak blog dia…

  2. Nuha Hayati

    April 8, 2023 at 6:46 am

    Dulu Nuha ambil ESP untuk tambah susu badan tapi dapat macam-macam kesan lain juga. Best!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *