Bisnes online terbaik Malaysiaa

BISNES ONLINE TERBAIK MALAYSIA DARI PANDANGAN SEORANG SURIRUMAH

Haiii Assalamualaikum uools, dan selamat pagi, pagi tau masa Tie menulis entry kalini. Masa ni anak-anak tengah tidur. Jam 8.05 pagi.

Haaa jaraang-jarang jer dapat golden hour macamni, Sofea Azzahra tak bangun laagi. So Umi ambiklah peluang menulis waktu sunyi, baru ada feel nak tulis apa, haa gitu.

Tie ni seorang surirumah, pernah bekerja lepas habis belajar kat UPM, sempatlah bekerja dalam 2 tahun. Lepas jer berkahwin, kerja lagi sekejap.

Lepas tu abang dah tak bagi bekerja, dia suruh ikutnya pindah dekat dengan tempat kerjanya. Haaa lepas tu lah bermulanya perjalanan Tie seorang surirumah.

Harini Tie nak cerita sikit, perspektif dan pandangan Tie terhadap BISNES ONLINE TERBAIK DI MALAYSIA ni. SHAKLEE. Pejam celik dah 10 tahun dahla Tie kenal dengan bisnes online ni. Dan hampir 3 tahun Tie buat betul-betul. Rugi sangat selama ni buat main-main jer uoolss.

Kenapa Tie katakan ini adalah bisnes terbaik. Haaaa meh baca lagi apa yang Tie nak cerita ni. Apa itu online dalam bisnes ini.

O. N. L. I. N. E

Ini yang paling Tie suka tau uools. Tak ada alasan untuk kita kata tak boleh buat. Zaman sekarang semua orang ada Handphone. Tak perlu nak buka laptop pun korang dah boleh lakukan urusan jual beli. Tak perlu nak sewa kedai ker, premis ker, tapak apa -apa lah.

Hujung jari dan hanya keluarkan sikit jer duit langgan line Tel tu, Tie ambil Umobile jer ,harganya rm60 sebulan, unlimited. Haaaa cepat gi langgan. tertiba kan. hahaha

Ini website Shaklee yang sangat mesra umur, budak 12 tahun pun boleh buka, apatah lagi kalau yang berumur 50an tu. Ha tak kira umur, memang senang sangat nak masuk web Shaklee. Semua pasal vitamin ataupun barangan yang promosi ataupun apa sahaja berkaitan ada dalam Website ni.

Cara order pun macam Shopee ha. Semua pandaikan Shopee. Nampak tak troli kat bahagian atas tu, nanti dah pilih vitamin ataupun barangan yang berkenan , haaa tekan masuk troli. Ikut jer arahan nya nanti. Ni Tie guna website in English, Korang boleh tukar ke Malaysia. sonang weehh.

Cara bayar pun sama jer aihhh macam Shopee ke lazada ker. Kalau ada duit dalam bank semua boleh beli kan, Sekarang nak masuk pasaraya pun tak payah bawak cash, bawak card pun boleh shopping dah.

Kalau bisnes online ni kebiasaanya customer yang nak membeli tu dia mesti cari kita melalui media sosial dan pasti ada online banking. Kebanyakkan diorang mesti akan transfer.

Senang kan? masuk dalam akaun bank kita, haaa terus boleh shopping. Yang bagi cash tu ada lah sorang dua. tak ramai. Best kaan uools?

Banyak sebenarnya kat luar sana, Tie dapat tahu kalau nak jadi dealer ataupun nak mula bisnes kena keluar se-amount yang tak sama dengan ahli lain, Khas untuk berniaga.

Kena buat stok , ada yang beribu-ribu, baru boleh jadi dealer, tapi TIDAK DALAM BISNES ONLINE TERBAIK MALAYSIA ni, SHAKLEE tak menyusahkan rakyat Malaysia tau uoolss.

sampai stok customer inilah kerja Tie

Kalau uolls hanya ada rm35 sahaja pun boleh memulakan bisnes Shaklee ni di hujung jari. Rm35 tu Shaklee perlukan untuk register uools sebagai sebahagiaan AHLI KELUARGA kami sahaja.

Kalau uools ada duit lebih, haaa boleh register dengan FREE MEMBERSHIP dengan grab promo HEALTHY RAHMAH berharga RM99. Uoolsss dah bacakan promosi SET HEALTHY RAHMAH ni?kalau belum, meh baca sini.

Hasil daripada bonus uoolss dapat tu, barulah ambik sikit untuk adakan ready stok 1 ataupun 2 jer untuk permulaan ni. Haa kalau customer urgent nak barang uools boleh terus bagi. Mudahkan urusan customer, kita pun akan happy.

Haaaa ini menarik bagi seorang surirumah. Bisnes yang boleh buat LOAN awakkk eehhh. best ke best sangat? taraf kita walaupun buat bisnes online sama taraf tau dengan sahabat yang keluar pergi bekerja.

Diorang ada gaji tetap dan boleh lah buat loan kan, dalam Shaklee pun boleh buat Loan. Hebat kan?

Tie tunjuk tau sini, beberapa kawan-kawan terdekat Tie yang berjaya masuk loan kereta hanya dengan pay slip dari Shaklee sahaja. Alahaiiii beruntungnyaaa

Siapa kata surirumah tak boleh keluarkan kereta idaman sendiri?anda silap lah kalau beranggapan macam tu, dalam Shaklee semua boleh jadi kenyataan. Nak tengok lagi ?

Boleh beli kereta untuk ayah lagi uooosl. Kalau diri sendiri tak ada impian untuk dapatkan kereta idaman, haaa boleh gunakan payslip tu untuk belikan kereta untuk ayah kita sendiri. Ya Allah nikmat mana lagi nak di dustakan. Bestnya bisnes online ni.

Tak nak kereta. Korang boleh apply untuk beli rumah pun dapat tau, nak tengok tak?

Guna pay slip Shaklee masuk loan untuk beli rumah. Jangan tak percaya tau, ini lah kenyataan bahawasanya Bisnes online terbaik Malaysia ni sangat-sangat mesra rakyat dan memudahkan urusan kita.

Title SURIRUMAH sekarang ni dah lebih daripada orang bekerja tau. Bukan hanya duk kat dapur sahaja buat kerja rumah. TIDAKKKK LAGIIII. hahaha. Bestttt.

Dulu Tie antara orang yang sangat sedih dan rasa macam tak berguna jer, huhu, sebabnya apabila sahabat-sahabat Tie sama jurusan dengan Tie semua berpangkat Pengarah, penolong pengarah.

Boss tapi Tie, hanya surirumah. Malu sangat pada diorang. Kalau boleh tak nak bercampur pun. Tak nak jumpa pun. Tahap malu tu. hehehe

Rasa macam tak berguna sebab tak boleh belanja ibu aboh ataupun adik beradik makan. Nak hulur setiap bulan tu lagi lah tak mampu, Rasa tak boleh nak membahagia kan mereka dengan duit sendiri. Duit suami tak sama dengan duit sendiri. Haa gitu jer boleh cakap.

Tapi kan uoolss, apabila buat betul-betul, dan bagi tumpuan pada BISNES terbaik ni kan, macam bermimpi, Tie sendiri boleh ada income sama macam sahabat-sahabat bekerja kat luar sana. Keluar pagi balik gelap. Tapi Tie lalui hari biasa sahaja, lakukan rutin bisnes dan dapat income seperti mereka.

Meh Tie tunjuk antara income yang boleh dapat dalam bisnes online terbaik Malaysia ni SHAKLEE. Berapa kita nak, kita sendiri boleh tentukan, dan buat jer seperti yang di ajar.

Gaji boleh berubah dalam masa sehari jer tau. Macam main saham lak, tapi ini bukan saham tau.
Boleh naik 2kali ganda ataupun 3kali ganda dalam masa sehari bergantung kepada jualan kita.
nilah kenyataan yang kena terima. Bonus leader yang konsisten dan bertahan boleh dapaat lebih daripada orang makan gaji.

Teruja kaan uoolss, walaupun hanya dari rumah, buat secara online tetapi kita mampu dapat income seperti seorang PENGARAH ataupun MANAGER.

Dan sekarang Tie rasa bangga dengan Title SURIRUMAH sekarang ni, yang bestnya ada income lebih lagi daripada sahabat yang terpaksa kena keluar bekerja kat opis.

Ini yang menyentuh perasaan, Tie selalu terbaca kat facebook ataupun story watsap sahabat-sahabat Tie, video anak-anak diorang menangis sewaktu diorang nak hantar rumah pengasuh ataupun taska.

Lagi-lagi yang berumur bawah daripada 4 tahun, diorang hanya perlukan kita sebagai seorang ibu, bagi mereka, bersama dengan ibu ayah mereka lah paling selamat.

Dan fenomena ni sahabat-sahabat kita tak sanggup pun nak hadapi, kalau boleh nak bawak jer anak pergi opis kan, kalau boleh tak nak tinggalkan anak pada orang lain. Tetapi semuanya itu terpaksa mereka lalui.

Tetapi tidak dalam dunia bisnes online, anak-anak depan mata uools, daripada diorang baru lahir sampailah besar, kita sendiri yang akan uruskan mereka, dan mereka membesar depan mata.

Satu jer pesan Tie, kita pandai manage masa antara anak-anak dan bisnes,inshaAllah semuanya dipermudahkan. Tak ada yang terabai. Bisnes ataupun anak-anak.

Meh lah nak belanja gambar anak-anak Tie, hehehe, bila lagikan nak kenalkan diorang pada uoolss.

Aisyah dan Azzahra

Tie tak ada maid, diorang ni dari kecik sampai ke besar memang Tie jaga sendiri, diorang membesar depan mata, Sakit diorang Tie jaga, makan minum diorang Tie uruskan. Bisnes online ni kita sendiri yang tetapkan waktu kita, kita lah boss kita lah pekerja.

Sebab itulah kerja sebagai surirumah Tie boleh buat, dan dalam masa yang sama, buat bisnes online terbaik di Malaysia ni. bestkan uolllss?

Suami yang selalu support Tie dan anak-anak Tie yang lain. ramai kan? hahaha

Uoolsss ssurirumah bukan bermakna kita tak ada kawan dah. Berkahwin jer kita kehilangan kawan. Ramai yang kata, nak bekerja sebab nanti boleh ada ramai kawan. Dan ada yang kata, tak boleh buat bisnes online sebab kita tak ada kawan. Kita tak bekerja macamana nak cari customer.

Uolls silap tu, tanggapan yang uoolss kena buang jauh-jauh. Daripada bisnes online macam ni lah kita akan tambah kawan baru tau, daripada tak ada kawan, kita akan bertambah kawan, tak pernah jumpa pun macam kenal lama gitu.

satu team, tetapi semuanya daripada negeri berbeza.

Tak pandai pulak nak buat bisnes.! Haaa jangan risau, daripada tak pandai uoolss akan terlebih pandai.

Dunia bisnes online terbaik Malaysia SHAKLEE ni akan ada small group yang akan share marketing, cara buat, macamana nak mula, semua lah. Tinggal lagi action jer dari kita.

Kelas -kelas online sentiasa ada untuk yang berkehendak. Juga melalui online. Aplikasi zoom. Kat mana jer korang berada, tak ada masalah pun, hanya perlukan line internet uoolss boleh join kelas dan ambik banyak ilmu dalam setiap kelas.

Bestnya kita buat dalam satu family. Kita bukan buat sorang diri. Ada group support yang sentiasa bantu kita kalau ada masalah. Tolong cari jalan pencerahan kalau kita ni rasa gelap gambar. hehehe.

Kesimpulannya, semua ahli group nanti uoolsss akan rasa satu family baru, dan bestnya berlainan negeri tau. Satu Malaysia nanti kita ada keluarga.

Banyak tau naak cerita lagi pasal group support ni, kalau tulis lagi mesti terlebih panjang artikel Tie kali ni, hehehe. Best sangattt!

Haaa Tie rasa sampai sini dululah yer. Apa yang Tie nak sampaikan bagi pandangan seorang surirumah terhadap bisnes online terbaik Malaysia ni. Uoolsss masih mencari-cari bisnes online yang senang dan boleh buat di rumah?inilah jawapan yang uools cari tau.

Dalam dunia bisnes Online ni kita lah boss kita lah pekerja. Kita nak berapa semua kita tentukan. Kita nak bekerja waktu bila haa kita sendiri boleh adjust. Hisssssshhh besttlah uoolsss.

Jom Join Team positif ni dengan Team Miracle Empire Star. Tekan jer link watsap Tie ni . Klik sini

#BlogMegashaklee #ShakleeThrive2023 #ShakleeTriumph2023 #sahursimplezatpadu #Projekduitraya

PENGEDAR SHAKLEE PAKA, DUNGUN, DAN KUALA TERENGGANU.

FACEBOOK : Ctnatrah Che kamaruddin

instagram : natrah1212

” INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTARLAH SEBAGAI AHLI SHAKLEE. ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN”

MODAL SERENDAH RM35 SAHAJA

PENGEDAR SELURUH NEGARA DI ALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI DAN ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA

1 Comment

  1. Nuha Hayati

    April 15, 2023 at 1:42 am

    Bestla tengok income Tie dengan Shaklee ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *