Suplemen terbaik di Malaysia

Why Suplement Shaklee terbaik dan jadi pilihan Tie selama 10 tahun.

Dengar jer nama suplement kan semua orang takut. Dan Tie ada satu cerita fobia yang Tie sendiri tengok kematian sepupu Tie sendiri di wad ICU. Yang ni tak ada gambar untuk buktikan, tapi masa tu Allah gerakkan hati Tie nak pergi melawat sepupu yang tengah nazak kat ICU. Rupanya gerak hati nak pergi melawat tu ada sesuatu yang Allah nak Tie tahu, Tie sempat bercakap dengan Nurse yang jaga arwah masa tu, Tie tanya apa sebab yang doc dapat kesan. Arwah sepupu Tie ni tetiba Doc detect buah pinggang tahap 4 dan sangat kronik.

Apabila Doktor kumpul anak-anak dan buat soal selidik, Doc dapati, arwah ada ambik jus kesihatan yang di Claim untuk kencing manis darah tinngi semua tu, dan Jus tersebut dikeluarkan oleh “Dato”yang terkenal sekarang ni di Malaysia.

Daripada kes itulah, Tie takut nak consume sebarang suplement kesihatan, jus ke apa ker yang tak ada saintis sendiri dan yang tak ada kajian bertahun untuk keluarkan sesuatu produk. Kita tak nampak dalaman kita, bahaya untuk ambik sebarangan. Lagilah pulak, di claim dapat kesan selama beberapa hari sahaja. OH NOOOOOO.

TETAPI KENAPA TIE DUK MAKAN VITAMIN SHAKLEE NI DAH 10 TAHUN LAMANYA?TAK TAKUT KER??

Haaaa meh nak cerita kenapa Tie pilih Vitamin Shaklee bukan vitamin brand lain kat luar sana yang macam-macam pilihan kan?stayy tuned

Tie nak gunakan ayat senang korang faham okaii. S. H. A. K. L. E. E

S- SEMULAJADI

vitamin pertama yang dikeluarkan oleh Shaklee juga berusia 100 tahun

Semua bahan-bahan yang ada dalam setiap produk Shaklee adalah daripada bahan semulajadi yang mana, daripada cara tanam sehingga sampai waktu tuaian untuk dapatkan bahan mentah tu Shaklee tak menggunakan sedikit pun bahan Chemical. Walhaal angin daripada semburan racun serangga ladang sebelah pun Shaklee tak benarkan. Haaa betapa jaganya Shaklee bahagian ini, nakkan penggunanya mendapat nutrisi yang terbaik daripada bahan mentah tersebut. So apaabila kita makan vitaminnya, kita tak masukkan sekali chemical tersebut okaiii.

Kalau sebut pasal semulajadi ofkosslah ia juga bebas gluten. Haaa gluten ni ramai tak tahu kan, ia akan menyebabkan kita akan kehilangan nutrisi penting dalam badan kita. Sekarang ni kita nak sihat dan cukupkan Nutrisi kalau ambik suplement yang ada gluten ni, kerja rugi lah kan, banyak lak nutrisi penting yang badan kita akan hilang.

Bukan tu jer tau, ia akan mengganggu sistem imune badan kita dan yang paling orang takut sekarang ni akan menyebabkan KEGEMUKKAN. Haa siapa yang takut gemuk, ataupun nak turunkan berat badan tanpa effect yo-yo meeh baca sini. KLIK JER SINI

H- HARAPAN TANPA KOMPROMI

Bab kata Pengerusi dan ketua Pengawai Eksklusif Shaklee, ROGER BANNET

” Misi kami adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik untuk semua orang”

Dengan slogan ini lah Shaklee sangat utamakan kualiti yang dikeluarkan untuk bagi kehidupan yang lebih baik tanpa kompromi.

Bila baca apa yang Roger Bannet katakan ni, teringat kisah Tie, 10 tahun yang lepas. Gastrik yang doktor sendiri katakan, akan berkurang setelah Tie bersalin, tetapi masa tu tinggal lagi 6 bulan, macamana agaknya Tie nak hadap. Daripada kes itulah, Tie nekad untuk cuba Energy Soy Protein (ESP) untuk atasi masalah gastrik Tie waktu Itu.

Berita baiknya, Tie tak perlu pun tunggu 6 bulan untuk hilangkan semua rasa Gastrik tu, pedih perut, terbakar , angin satu badan, tak boleh makan pedas dan berempah. Dalam 2 minggu semua rasa tu hilang. Dan sampailah sekarang apabila tersalah makan dan perut tak selesa Tie dah tau macamana cara penyelesaian dia, Dan Gastrik tu macam berundur, tak jadi nak serang. Haaa gitu. Sampailah sekarang,Tie tak perlu dah jumpa doc untuk sakit gastrik ni,dah hampir selama 10 tahun berlalu.

Semua vitamin Shaklee betul-betul bagi harapan tanpaa kompromi kepada sesiapa yang konsisten ambik dan sabar menerima kesannya. Bila teringat cerita ni laah, lagi bertambah sayang dan berkali -kali jatuh cinta. Sesuai sangat dengan apa yang semua customer sebutkan Suplement Shaklee terbaik.

Kita pergi sebab yang seterusnya.

A- ANUGERAH RAKYAT MALAYSIA

Yes!!!! disebabkan mendapat kesan dan harapan tanpa kompromi inilah, suplement Shaklee berada di mulut -mulut rakyat Malaysia. Dan Shaklee di anugerahkan Trusted brand daripada tahun 2021 lagi sehingga sekarang. Shaklee tak akan dapat anugerah ini jikalau customer sendiri yang vote kan, dan kenapa diorang pilih Shaklee antara vitamin pilihan?Ini semua disebabkan dah dapat kesan positif dan dapat kebaikkan kesihatan sepanjang mengamalkan vitamin Shaklee.

Bertambah lagilah sayang daan cinta Tie terhadap vitamin Shaklee. Bermakna bukan Tie sorang sahaja yang mendapat kesan daripada pengambilan vitamin selama ni, tetapi terlalu ramai yang rasainya. Alhamdulillah, ini juga satu jihad tau bagi ramai orang sihaat daan pilih Suplement terbaik untuk jangkamasa panjang.

Apabila DR FORREST SHAKLEE yang menciptakan multivitamin pertama di AS 100 tahun lalu, beliau memulakan revolusi dalam kesihataan. Hari ini jenama suplement, kecantikkan daan produk isi rumah terus bina legasi inovasi tersebut.

hijau tu multivitamin tertua didunia dan warnaa putih tu vitamin C pilihan ramai customer

K – KAJIAN LANDMARK

Setiap produknya dikaji bukan sehari dua tapi bertahun lamanya, barulah dikeluarkan dipasaran untuk customer-customer nya ambik. Bukan produk takat caampur-campur bahan mentah dan dipasarkan.

Setiap produk Shaklee Dibuktikan oleh saintis

“Rasa lebih sihat, lebih bertenaga, lebih fokus, dan bersedia untuk apa sahaja “

Kajian landmark Shaklee yang diketuai oleh penyelidik makanan yang terkenal, Dr. Gladys Block bersama University of California. Kalau nak kenal beliau boleh tekan link ni yer

Boleh juga baca arkitel ini untuk lebih mendalam. klik sini

Kajian daripada landmark study menunjukkan bahawa mereka yang mengambil makanan tambahan Shaklee mempunyai lebih banyak biomaker yang sihat untuk jantung, otak dan kesihatan kognitif berbanding dengan pengguna yang tak ambik suplement ataupun pengambil suplemen bukan produk Shaklee. Siapa suka membaca pasal journal, boleh baca sini tau.

Landmark study ni pun dah tahap yakin sangat dengan produk Shaklee, bukan tu jer tau, ketulenan dan keselamatan terjamin sangat-sangat, Shaklee buat 350 ujian ke atas setiap bahan botani baru bebas daripada pencemaran , racun perosak dan sisa lain seperti Tie cerita mulaa-mula tadi dalam bab Semulajadi.

Ada 100,000++ jumlah ujian kawalan kualiti SETIAP TAHUN yang dilakukan oleh Shaklee. Setiap tahun tau, banyak yang Shaklee laburkan wang untuk buat kajian ke atas setiap vitamin dan produk yang dikeluar.

Kita sebagai pengguna makanlah dengan Yakin dan rasa selamat untuk jangkamasa panjang. Produk yang tak ada landmark study dan kajian ini , kita bimbang ia akan bagi effect untuk jangkamasa panjang, tak sedar tertiba kita akan dapat penyakit kronik sehingga dah tak dapat untuk ubati lagi. Macam cerita arwah sepupu Tie yang Tie cerita kat atas sana.

Kita kena sayang badan kita, sebab tu kita kena tahu apa yang kita makan dan ambil. Itulah sebab yang paling penting kenapa Suplemen Shaklee adalah suplemen terbaik.

L- LEBIH MUDAH DIDAPATI

Sekarang semua orang nak cepat dan mudahkan, Shaklee ada berjuta agent nya di setiap pelosok dunia. Kalau di Malaysia nikan, contoh macam group Tie, semua nya daripada negeri berlainan di Malaysia, so senang jer zaman sekarang ni untuk dapatkan vitamin -vitamin Shaklee dan produk lainnya. Sistem penghantaran nya pun laju sangat. 1 hingga ke 3 hari sahaja. So tak payah nak fikir nak gi cari kat kedai mana. Taip jer kat google korang Shaklee tempat korang, pasti akan dapat cari. Haa kalau nak cari Tie lagi lah bagus. hehehe. Meh tekan jer link watsap Tie ni haa.

Ada beribu agent di seluruh Malaysia membuktikan Suplement Shaklee terbaik dan permintaan nya pun tinggi. Kalau permintaan tak tinggi, sudah tentu lah kan senang nak dapatkan hanya di hujung jari sahaja.

Ni baru sebahagian daripada group Tie, Shaklee ada ramaai Group dan community.

E- EKONOMI DAN PELUANG PERNIAGAAN

Dan istimewanya Shaklee tak benarkan Vitamin nya dijual di Toko-toko Jamu ataupun E – Commerce lain seperti Shopee, Lazada dan seumpamanya. Ini membuktikan lagi suplementnya bukan sebarangan. Setiap vitamin yang terjual akan di consult cara makan sehingga mendapat kesan kepada sesiapa yang makan.

Setiap orang tak akan sama cara penerimaan vitamin tersebut. Sebab itu consult selepas pembeliaan sangatlah penting, dan hanya beli dengan agent sahaja yang akan dapat consultation after pembeliaan.

Tie dah dapat kesan daripada penggunaan suplement Shaklee. Jadi sangat rugilah kalau Tie tak Share kebaikkan semua vitamin ni semua. Dan alhamdulillah daripada sharing macam nilah, Tie dapat menambahkan EKONOMI Tie dan bagi peluang perniagaan juga kepada orang lain.

Best ke best sangat Shaklee ni? bukan vitamin jer vitamin terbaik dan pilihan ramai rakyat Malaysia. tetapi membantu dari segi ekonomi mereka. Bertuahkan.

Ha meh baca juga apa kata kawan Tie Kenapa dia sendiri ambik vitamin Shaklee. Vitamin terbaik

E- EFEKTIF

Kalau dah guna kan, mesti akan dapat kesan dan sangat Efektif untuk semua masalah. Meh tengok sedikit testimoni yang dapaat kesan daripada suplement Shaklee.

Ni sebahagian jerlah, karang panjang lak entry tie kali ni kalau nak letak semua kan. Semua kesan yang diorang dapat ni kan, rasa berdosa lak kalau Tie tak sebarkan kebaikkan Suplemen Terbaik ini. Korang ada masalah nak atasi dengan vitamin organic, selamat, berkesan dan terbukti ini terus contact Tie taau.

Tak susah pun, tekan jer no watsap Tie ni, kita sambung kat personal watsap dengan lebih panjang lebar yer.

KLIK SINI Contact Tie

#shakleeThrive2023

#ShakleeTriumph2023

#ProjekBlogMega

#ProjekDuit Raya

#SahurSimpleZatPadu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *