Rahsia kurus tanpa kira Kalori

Kurus sebelum raya dengan Set Kurus Shaklee

Hai awak, awak mesti ada keinginan nak kurus kan masa raya nanti, Kalau tak kenapa masuk sini?hehehe. gurau jer tau awak. Kalau sebut kurus ni kan, Tie ada sesuatu yang nak cerita ni, sangat-sangat menarik tau, sampaikan Tie yang selama ni perasan kurus, rupanya banyaak lemak jugak.. hehehe

Sebelum ni Tie ada cerita pasal SET PUASA SHAKLEE kan?Set puasa ni pun banyak sangat dah membantu tau kalau nak kurus, lagi-lagi waktu puasa nanti. Tetapi kalau Set kurus ni yang kami panggil SET NEW YOU lagi power bak hangg. Ada lagi ker yaang belum tahu pasal set puasa Shaklee tu?meh baca sini

Ehhh tak nak buang masa, meh Tie nak sambung apa yang Tie nak kongsikan tadi. Masa keluarnya Set New You nikan, Shaklee ada buat satu program yang di namakan Intermittent fasting, Ha puasa berkala gitu. Masa mula-mula program ni keluar Tie buat tak endah jer pun, tapi ada seorang sahabat Tie dalam Group Bisnes ni kan dah berjayaa inciloss dan weight loss banyak Sangat, Tie jadi teruja sangat nak tahu apa yang dia amalkan.

Nak tengok tak siapa Sahabat Tie ni?

Faizah Sahidin nama diberi. Kekal kurus dengan Set New You

Dulu Faizah (meh kenal sendiri dengan ownernya kat facebook) gelar diri dia macam peti Ais, Allahu rabbi. Terkejut sangat beza kan, masa berisi dan waktu sekarang. Ni baru gambar pertama, banyak lagi kejutan untu awak… Kalau nak tengok lagi transform Faizah ni dan nak tahu apa yang dia consume untuk dapatkan berat sekarang ni, kena baca sampai habis tau.

Faizah ni rendah jer , lupa lak berapaa ketinggian dia, Tapi bila Tie jumpa dengan dia face to face lebih kurang lah kut. Tinggi Tie hanyaa 155cm sahaja. haaa pendek ajer, kalau orang pendek macam kami ni kalau badan berisi sikit memang akan nampak kentot lah kan, nampak gemuk pendek. Memang kenalah faizah gelar dia dulu Peti ais.

Gambar kat atas ni Faizah tunjuk pengorbanan yang dia buat, masa ni dia hanya tukar lifestyle makan dia dan buat exercise. Yes dia dapat turunkan berat badan dia macam tahun 2017 tu. Ehhhh korang jangan terus happy tau. Mesti ada terdetik dalam hati “ehhh diet sendiri pun boleh kurus lah wehhh”korang silap tau. Meh tengok dan baca apa yang Faizah tulis ni….

kurus tanpa guna set kurus Shaklee

Korang nak tahu tak apa yang jadi lepas tu? jenggg jengg jenggg

Berat Faizah naik mendadak sikit demi sedikit sehingga mencecah 77kg. Masa ni pada tahun 2019. Siapa yang berjaya kurus, mesti tahu betapa struggle nya nak dapat berat yang di inginkan. Banyak pengorbanan yang kena lalui, banyak rintangan -rintangan yang nak kena tempuh kan? tapi bila berat naik balik, mesti akan ada perasaan give up.” Lantakk lah nak jadi apa dah selepas ni, sementara boleh makan ni makan jerlah ehhh”ha pernah kan dengar ayat ni.

Biasalah ayat ni dari mulut orang tua, Tetapi orang yang menanggungnya tu sahaja yang tahu, macamana seksa nya hidup. Nak aktif macam orang lain pun susah, nak buat amal ibadah lebih sikit pun terbatas, banyaklah kan satu satu sakit yang akan timbul.

Sebelum Program Intermittent fasting ni kan, group kami ada buat program Jom Detox, Program ni pun gunakan item yang sama dan ada dalam SET KURUS SHAKLEE yang kami panggil SET NEW YOU.

Dalam Jom detox ni ada lah pengisian dan cara macamana nak turunkan berat badan macam Faizah dapat tu, dan 10 kali Faizah join detox dia dapat turunkan sebanyak 18.5kg. wowww sangat. Pengorbanan Faizah buat detox selama 10 kali berbaloi sangat. Dan apa yang menariknyaa. Haa kita sambung lagi ….

3 tahun guna SET NEW YOU baru berat tak rebound balik kepada berat asal

” Lepas diet dengan Shaklee baru sustained, dah almost 3 tahun masih maintain”

Korang boleh baca journey faizah kat sini sama k(klik ni )

Tie yang baca ni pun rasa lega. Korang rasa tak apa yang Tie rasa ni, Tuan badan ni mesti lah lagi happy kan. Haaa korang nak tahu tak apa item yang ada dalam SET NEW YOU ni sampaikan boleh bantu Faizah kekalkan berat badan nya sampai lah sekarang? haaa jomm kita tengok satu-satu.

SET KURUS SHAKLEE a.k.a SET NEW YOU

Haaa ni lah item-item yang ada dalam Set new you yang banyak membantu Faizah sepanjang journey kurusnya, ni semua helper tau untuk bantu kita dapat berat idaman. Meh kita berkenalan satu-satu item ni yer, kalau tak kenal maka tak cinta ha gituuu.

Korang boleh juga baca cerita salah seorang yang dapat Shaklee effect terbaikk daripada SET NEW YOU ni, sama macam Faizah juga. Klik sini

meh sambung lagi..

  • Cinch Chocholate Shake.

Ni siapa dah baca mengenai Set Puasa Shaklee sebelum ni mesti dah tau apa fungsi Cinch Chocholate nikan. Bukan protein biasa-biasa tetapi protein yang boleh dijadikan meal replacement kerana ada 20 jenis vitamin dan mineral yang akan bantu badan kita cukup nutrisi.

Dan keistimewaan Cinch ni lagi dia ada penambahan LEUSINE sebanyak 2500mg untuk membantu badan kita tingkatkan metabolisme dan bantu kekalkan otot-otot dalam badan kita. Otot ni lah yang akan bantu badan kita bakar lebih banyak kalori lemak yang kita simpan selama ni.

Dan otot ni jugalah yang akan membantu badan kitaa tak naik banyak walaupun kita cheat day. Ataupun kita panggil nya Yo-Yo effect. Maksudnya berat badan turun tu cepat dan naik tu cepat jer haaa. Macam kes Faizah diet sendiri sebelum kenal lagi dengan SET KURUS SHAKLEE. Kita tak nak lah macam tu kan, dah struggle nak kurus, bila naik balik perasaan teruja nak kurus tu jadi low momentum. PENAT

Antara protein yang akan bantu badan kita untuk dapat berat idaman.
  • Omega Guard.

Omega guard ni adalah minyak Ikan dari laut dalam dan daripada ikan kecik yang melalui 3 penyulingan supaya siapa pengamalnya tidak akan masukkan sekali chemical chemical yang kebiasaan ada pada ikan besar laut dalam.

Chemical chemical yang ada dalam ikan besar ni yang biasa ada dalam minyak akan akan menyebabkan hati kita bertoksik. So penyulingan 3 peringkat yang Shaklee buatkan ini membantu sesiapa sahaja yang nak kurus, kerana hati adalah Organ utama untuk menyingkirkan toksin berlebihan dalam badan kita.

Badan bertoksin juga salah satu penyebab berat badan kita susah nak turun.

Dan Minyak Ikan omega guard ini tugasnya menyingkirkan lemak-lemak di dalam badan kita, dalam omega guard Shaklee juga adaa Omega-3 fatty acid yang membantu mengawal pelbagai jenis hormion dalam badan kita, terutamanya hormon LEPTIN. Yang mana hormon Leptin ni akan membantu badan kita mengawal rasa lapar.

Selain hormon leptin ni, omega guard akan bantu meningkatkan kepekaan hormon Insulin tau. Hormon insulin ni kebiasaan nya kita akan dengar apabila ada penyakit kencing manis kan, tetapi siapa nak kurus, kena faham fungsi Hormon Insulin ni.

Hormon Insulin ni kalau dia rendah ia akan bantu badan kita tukarkan lemak simpanan yang kita kumpul selama ni kepada Tenaga. haaa makin berkuranglah lemak-lemak kita kan?Pasal hormon insulin nikan, dan kaitan nya kepada sesiapa sahaja nak kurus Tie ada cerita kat group support Facebook. Meh nak baca dan join group Intermittent Fasting For beginner untuk dapatkan lebih info.

Bukan tu jer, kelebihan omega guard ni akan meningkatkan peredaran darah ke otot-otot badan semasa kita bersenam dan ia membantu menambahkan ke upayaan badan kita untuk membakar lebih banyak lemak. Haaa best kan kalau tau fungsi macam ni. jom teruskan lagi dengan item seterusnyaaa..

  • LECITHIN

Fungsi lecithin ni kan, ia adalah “Pengemulsi semulajadi”yang mana ia bertindak menghuraikan lemak-lemak yang kita ambik daripada makanan tu menjadi kecik-kecik dan bertindak dengan mengelakkan lelemak tu melekat pada dinding membran kita. Haaa cuba bayangkan batang paip sinki yang penuh dengan lemak makanan. Haa gitulah perumpamaan dinding membran kitaa kalau kita benarkan lelamak tu melekat. Setiap hari bertambah, dan lama kelamaan ia akan menjadi lemak simpanan yang kita duk usung setiap hari sampaikan tak sedar badan makin membesar dengan jayanya.

feedback penggemar lecithin semasa journey kurus.
  • HERB-LAX

Ni adalah item terakhir yang menjadi helper untuk sesiapa sahaja nak kurus. Campuran proprietari Herb-lax termasuk daun senna yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semulajdi. Haaa macam julap, tapi ia bagus lagi daripada julab sebabnya makan herb-lax ni perut tak memulas sepanjang hari pun, hanya memulas waktu nak membuang tu jer.

Lepas membuang tu perut akan rasa lega giler, kempis haa, rasa buang semua keladak-keladak yang duk simpan selama ni. Siapa ada masalah membuang, dia kena cari jalan penyelesaian secepatnya tau, sebabnya usus adalah tempat utama untu penyerapan segala nutrient dan zat yang kita masukkan kedalam badan kita. Herb-lax ni helper terbaikk tau dalam pembersihan usus dengan lebih lancar.

Korang tak puas lagikan baca?meh baca sini lak,lagi banyak info tentang helper KURUS SEBELUM RAYA ni tau.

Ini adalah sebahagian dan sedikit penerangan Tie tentang item-item yang membantu Faizah dapatkan berat nya sekarang dan tak mengalami yo-yo Effect. Kalau awak berminat nak tahu lebih lanjut laagi pasal SET KURUS SHAKLEE ni dan nak kurus waktu puasa ni meh tekan link contact ni Yer

Salam perkenalan draipada Tie

#shakleeThrive2023

#ShakleeTriumph2023

#ProjekBlogMega

#ProjekDuit Raya

#SahurSimpleZatPadu

1 Comment

  1. Why Suplement Shaklee terbaik dan jadi pilihan Tie selama 10 tahun. – Che Natrah

    March 18, 2023 at 10:24 am

    […] Bukan tu jer tau, ia akan mengganggu sistem imune badan kita dan yang paling orang takut sekarang ni akan menyebabkan KEGEMUKKAN. Haa siapa yang takut gemuk, ataupun nak turunkan berat badan tanpa effect yo-yo meeh baca sini. KLIK JER SINI […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *