Resepi Agar-agar Telur

Assalamualaikum w.b.t…

Hari ini hari ker 20 ramadhan dah…Alhamdulillah kan…berjaya jugak ker 10 ramadhan terakhir cepat jer masa berlalu…lepas ni raya lak…

Petang semalam,dah buntu nk makan apa lepas moreh…keluarkan idea nak buat agar-agar telur…Ringkas sangat so buat pun sekejap jer…

Ti nk share resepi agar-agar Telur kat sini…moga bagi sahabat idea last- last ramadhan ni nak buat apalah pulak erk…hehehe…

Bahan-bahannya
* 1 plastik agar-agar 20g
* Air 4 cawan
* Telur 4 biji
* Gula 1cawan 3 sudu( ti xsuka manis sangat,ni ikut kesesuai masing2 k…resepi asal 2 cawan…bnyak sangat rasanya ni)
* Kastard 1 sudu
* Asen vaniilla 1 sudu
* susu cair 1 tin…

Cara buatnya
……………

#Blend Telur + kastard bagi kembang betul2 telur tu
#Masak agar-agar sampai hancur…
# lepas semua agar-agar dah hancur masukkan Gula..kacau bagi hancur…masukkan susu…( option ti suka masukkan daun pandan,bau wangi, nanti buanglah)
# Dah semua hancur…Tutup api…baru masukkan Telur diblend tadi kacau jer bagi rata…

Tadaaa siap…huhuhu…Agar-agar telur Ummiadeeb ni…

2 Comments

  1. Unknown

    August 8, 2016 at 7:15 am

    Hello!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://www.kumpulbagi.com atau http://www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *