Kejayaan dalam Penyusuan

Assalamualaikum….hye…apa khabar?? semoga semua sihat kan…Hari ni ti nak share pasal salah seorang CUSTOMER yang dah berjaya…Sebenarnya ti happy sangat tau sebab boleh tolong dia ni…

Dia ni namanya Yati…panggilan manjalahkan…masa mula-mula dia mesej ti,yati ni mintak tunjuk ajar dalam penyusuan ni…Lagi teruk bila dia dah nk give up..sedih kan bila ini berlaku pada kita…Tapi alhamdulillah dia ni kuat tau…dengan ilmu yang ti ada ti ajar yang basic dulu kat yati ni…

Silalah baca kat atas ni…masa ni dia sedih sangat…lagilah sedih masa suami pun merayu-rayu kan…tak boleh nk bayangkan kalau kita kat tempat yati ni…Sebab tu ti bgtau kat ibu menyusu ni…kalau nak berjaya dalam PENYUSUAN kena ada ilmu..

Dan alhamdulillah dia ikut cakap ti…Yati buat power pumping macam ti ajar…Yati sanggup bangun kul 3 pagi semata-mata nak buat power pumping ni…dia memang NEKAD…sebab sayangkan anaknya ni…Alhamdulillah hari pertama buat power pumping nilah hasilnya..

bolehla suku botol…tapi syukurkan ada lagi Rezeki untuk anak dia ni…Tapi hanya power pumping ni tak cukup sebenarnya…sebabnya kunci untuk perbnyakkan susu adalah BADAN YANG SIHAT…ti cadangkan dia ambil SET MENYUSU…tapi dia nk fikirkan lagi…nak bincang dengan suami…takpa semua tu dah lumrah kan…Alhamdulillah suami dia izinkan…

Ti syukur sangat Allah buka kan hati suami yati ni…Sebab kunci utama dalam penyusuan ni Yati dapat penuhi…iaitu bantuan SUPLEMENT untuk melengkapkan zat dan nutrient yang diperlukan badan kita..Dari menu harian kita dah susah sekarang ni nak dapatkan semuanya tu…

Lepas ambil Set Menyusu…ti tegaskan lagi kat Yati yang suplement ni bukan membnyakkan susu,tapi ia MEMBANTU badan kita untuk sihat…bila badan sihat dam bernutrisi tulah yang akan mendorong pada penghasilan susu yang bnyak…Alhamdulillah sekali lagi yati DENGAR NASIHAT ti…dia bangun lagi jalankan tanggungjawab nya buat lagi power pumping..
Gigih mengepam walaupun anaknya yang sulong demam…merengek-rengek nak dibelai…nak ibunya ada kat sisi sentiasalah kan…biasalah kalau aNak demam kan…

Tapi Alhamdulillah ada peningkatan…Supply n demand kena betul-betul ikut…Jangan ingat ya ambik suplement tak payah makan nasi yang berkhasiat..kena makan gak…Alhamdulillah semuanya dia ikut…

Dan hari ni…pagi-pagi lagi dia mesej ti bagitau dia happy sangat…SUSU PERAHAN dia makin banyak…

Dan yang paling gembira adalah ti sendiri…sebab ti dah berjaya tolong YATI ni dengan ilmu penyusuan yang ti ada dan dengan izin Allah s.w.t..Jika tanpa izinNYA tak mungkin semua ni berjaya..setuju??

Nilah hasil nya….Nak penuh dah sebotol kan…dan ti tanya dia tengahari tadi dia bagitau banyak sangat dah perubahan…Susu dia dah menitik…beza dari sebelum ni..masya Allah…HEBAT kuasa ALLAH..

Yati dari 0 mother…sekarang ni berilmu dan berjaya…Jom kita sama-sama doakan yati ni berjaya hingga 2 tahun k…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *