Kelas asas penyusuan siri 1

Assalamualaikum..hyeee uollss…lamanya tak update..dah bersawang-sawang..sambungan rambut gugur tak habis lagi ni…aduiii…rasa macam sekejap jer tau 1 hari…ni nk masuk petang dah..lepas jer asar mesti lagi cepat rasanya jam bergerak..huhu..

Hari tu ti g kelas menyusu siri 1 anjuran bawah PERSINT ( persatuan IBU MENYUSU TERENGGANU)

Kaki adeeb termasuk skali..adeeb sekrng ni umi pergi mana mesti ikut..huhuhu

yang tengah bercakap ni speaker dari PERSINT..Dr.aslawati..dia doktor bahagian bius di hospital HSNZ terengganu..tapi minat mendalam dalam penyusuan dia jadikan ia sampingan buat dia bntu ibu-ibu menyusu diluar sana.

cara pelekapan baby yang betul pun boleh mempengaruhi pengeluaran susu gak tau..lagi-lagi yang alami nipple carack tu sebab bby hisap tak betul lah tu..cuma check balik k

ni semua yang sedang menyusu dan ada gak yang bakal menjadi ibu..best gak tau..leh kongsi pengalaman..

ini kami lah huhu…masa ni nk balik dah..bnyak gaklh dapat ilmu baru..ti nak sangat kongsi ilmu penyusuan kt mommies-mommies seperjuangan…jom kita cukupkan 2 tahun k mommies-mommies hebat….
Lepas ni ti nk kongsi dengan customer ti lak..in sya Allah….

6 Comments

  1. Kayu Manis

    November 27, 2014 at 2:37 am

    as salam
    singgah sini nk kenal dgn siti… tq ziarah blog knor
    susu ibu susu trbaik.. semua anak knor minum susu ibu… slma 2 thun… alhamdulillah menurut kta, baik budi bahasa in shaAllah

  2. Siti Natrah

    November 27, 2014 at 2:39 am

    wslm k.nor..terima kasih k.nor sudi kenalm dengan ti..huhuhu..in sya ALLAH ti pun nak anak-anak ti macam tu gak..dengar kata,baik budi bahasa…thanks ya k.nor

  3. OKje

    November 29, 2014 at 8:16 am

    Untungnya ibu ibu zaman sekarang…..zaman okje dulu tak macam sekarang. Maklumat senang nak dpt

  4. Siti Natrah

    November 29, 2014 at 8:18 am

    aslam okje..ha,a kan sekarang ni bnyak sumber..atas ibu lah nak yang macamana kat anak dia kan..thanks yer okje sudi singgah

  5. Unknown

    December 22, 2014 at 10:34 am

    betul tu ti. Akk dulu main carik gali ilmu-ilmu google…korek ngn kwn2 yg pernah breasfeed kan bb mereka. Alhamdulilah anak yang ke-2 berjaya full bf sampai terlajak umur dah ni..hihii..2 tahun 8 bulan…

  6. Siti Natrah

    December 24, 2014 at 7:45 am

    terlajak takpa mardiana..huhuhu…kalo kurang tu sayangkn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *