Air Isotonik bagi Ibu MENYUSU elak dehidrasi

Assalamualaikum w.b.t

Sempena bulan puasa ni,ti nak ceritakan sikit mengenai AIR ISOTONIK shaklee..tetapi air isotonik shaklee ni tanpa gas ..so sangat-sangatlah selamat untuk pesakit gastrik mahupun sesiapa sahaja.

Meh sini kita tengok apa itu PERFORMANCE DRINK juga dikenali sebagai minuman isotonik..

———————————————————————————————————————
Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
      hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
—————————————————————————————————————————
Ni untuk atlet..atlet yang semestinya akan keluarkan banyak peluh. Jika lebih banyak peluh yang dikeluarkan lebih banyak cecair yang akan dikeluarkan..betul tak?

Bagi ibu menyusu lak,kita ni lebih kurang macam atletlah kan?huhuuh…mana taknya jika anak menyusu,banyak cecair yang akan dikeluarkan..lagi-lagi bulan puasa ni…nak top up balik dengan air kita puasakan..ha sinilah fungsinya PERFORMANCE DRINK dalam menu sahur kita.
Ya,performance drink bukanlah milkbooster tetapi ia boleh kekalkan bendalir dalam badan kita dari kekeringan.

Antara gejala badan kita kekeringan ataupun dehidrat seperti:

  • merasa seram sejuk ataupun ketar-ketar apabila selesai menyusu.
  • bibir kering
  • denyutan jantung laju daripada biasa
  • Pening,apabila bangun terasa hendak pitam
  • urine warna kuning pekat

 Awas yer kalau badan kita ada gejala di atas..yang ti listkan hanyalah sikit,mommies boleh baca rujukan yang ti lampirkan..In sya ALLAH..
Performance drink bantu kita daripada terjadinya dehidrasi dan mengekalkan bendalir dalam badan kita. so jika ada cecair dalam badan kita, sudah tentunya susu kita untuk permata hati ada, In sya ALLAH.

Dan ti sendiri sudah merasainya…puasa ti langsung tak mengganggu penyusuan kepada adeeb..Hingga ke saat petang,susu still banyak..ALHAMDULILLAH..so tak delah istilah,nak berbuka kerana susu kita tak cukup untuk anak..
TAPI yang penting jugalahkan..penyusuan mesti kerap,lagi kerap anak kita menyusu lagi banyaklah susu yang akan dihasilkan.
“DEMAND VS SUPPLY”

Yang rasa puasa ini sangat mengganggu penyusuan kita terhadap anak,ti sangat-sangat nak cadangkan PERFORMANCE DRINK supaya kita boleh menjalani ibadah puasa yang berbaki lagi 21 hari dengan jayanya. Dengan keadaan musim panas sekarang ni,kita sangat perlukan lebih cecair yang cukup untuk badan kita dan juga anak..

Yang berminat dengan PERFORMANCE DRINK ini boleh submit order kat bawah ini..TERUSKAN TEKAN ORDER

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ff1f3e444a6ff6fe872f07716803ae18

Terima kasih yang sudi membeli di blog ti k…yang inginkan diskaun sehingga 20% boleh terus call/whatsapp ti k..juga kepada yang inginkan konsultan selepas pembelian.

 siti Natrah Che Kamarudin pengedar sah shaklee anda iD no:1080925
 Hubungi saya di No 013-9721859 
 Emel ke natrah4ever@gmail.com atau
 pm ke fb facebook (ctnatrah che kamaruddin)untuk dapatkan harga (RM) setiap set dan sebarang tempahan.

Ti COD ke kawasan Dungun,Paka ,Kerteh dan Kuala Terengganu. Juga menggunakan perkhidmatan pos laju ke seluruh Malaysia termasuk sabah dan sarawak

Dapatkan juga konsutasi percuma apabila anda membeli produk shaklee dari saya pada bila-bila masa anda perlukannya!!.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

2 Comments

  1. Ibu n Abah

    July 12, 2014 at 10:08 pm

    Selamat berpuasa Ti…
    – harap belum terlewat

  2. Siti Natrah

    July 12, 2014 at 10:10 pm

    selamat berpuasa too…huhu belum terlambatlah…ada lagi 14 hari lagi yer..selamat berpuasa juga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *