Nak puasa penuh?? Tapi menyusu!!

Assalamualaikum mommies-mommies hebat dan yang bukan mommies pun korang pun sama hebat..
Lagi 2 hari yer kita nak puasa..ada yang berdebar-debar sebab tak tahu macamana pengeluaran susu kita time puasa nantikan..harap-harap anak kita taklah merap tak cukup susu..

Ada customer ti bila ti tanya macamna persediaan puasa ni..dah siap lum??nangis jawapannya..takut gaklah kan..lagi-lagi kalau anak lelaki yang suka ngempeng..asyik duk berkepit jerlah..

Bukan kata ti tak bimbang..no no no..ti pun bimbang gak..sekarang ni dalam kepala dah kuar list-list nak masak sahur nanti…mestilah makanan yang boleh bantu dalam penghasilan pengeluaran susu..lagi-lagi time sekarang nikan..panas kan??rasa tak mahu kuar rumah..nak duduk jer dalam rumah..tapi tak jadi lak macam tu..lagi-lagi ti ni yang ada 3 orang anak kecil
.

nilah keluarga ti yang ti sayang,abang aiman,my lovely husband,angah dan adeeb
nilah si adeeb 8 bulan dah..harap-harap bekalan susu cukuplah untuk arjuna umi ni..in sya ALLAH

Musim panas sekarang ni..duk dalam rumah pun dah kuar peluh..yer tak..rasa tak mau pakai baju..nak duduk diam jer..tak buat apa-apa..jadi ker macam tu..tak bolehla..ada anak kecil ni tak boleh duk diamlah kitakan.. BULAN PUASA ni,adeeb menyusu,maknanya cecair akan keluar,berpeluh lagi..semuanya keluar cecairkan..kalau tak recharge balik cecair yang keluar tu mau terhidrat..nauzubillah..mintaklah di jauhkan..kalau mommies-mommies terhidrat siapalah nak jaga nak-anak kan..takkan ci abang nak mintak cuti jer memanjang..kalau dah kering tak bertenaga,wajib tu berbuka..sebab ia boleh memudaratkan ibu dan juga anak..anak tak dapt susu tak ke lapar.

Dengan kesedaran inilah,bulan puasa ni,bekalan ti supaya badan ti tak terhidrat,tidak kering,ti minum PERFORMANCE DRINK last skali masa sahur tu. in sya ALLAH,badan tak terhidrat..

ni lah PERFORMANCE DRINK yang famous sangat tuiii…huhuhu..rasa oren memang sedap jer..bancuhlah ikut kesesuaian tekak kita..
PERFORMANCE ni minuman kesukaan ahli sukan tauu…ahli sukan suka minum sebab ia mengelakkan badan terhidrat.dengan kandungan elektrolet dalamnya bantu badan kita kekalkan bendalir. so taklah badan kita kekeringan kalau keluar banyak cecair..kalau ahli sukan keluar cecair melalui peluh,kalau kita ibu menyusu mestilah cecair yang keluar semasa MENYUSU. sebab itu ti cadangkan pada ibu-ibu menyusu macam ti gaklahkan..jomlah try performance ni..Performance ni bukan milkbooster tapi ia sangat membantu dalam pengeluaran susu kita time puasa nanti. in sya ALLAH..

mommies-mommies yang rasa nak cuba gak..pm lah ti k..
watsapp ti ke no 0139721859
ataupun pergi jer kat facebook ti k..https://www.facebook.com/ctnatrah.shaifuddin?ref=tn_tnmn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *