Kenapa Perlukan Penapis Air di rumah

Assalamualaikum w.b.t

Rasa tak cukup lagi nak cakap bab air ni..rasa takut sangat dengan air yang ada sekarang ni..Hari ini ti share apa yang ti dapat google kenapa air sekarang tidak sihat.

First of all,air yang ada sekarang jernih jerkan..KENAPA LAK TI DUK KATA AIR NI KOTOR?
Ia air sekarang bersih kerana Klorin dioksida akan bereaksi dengan Fe2+ dan Mn2+ pada berbagai pH dengan mengoksidasi mereka untuk membentuk hidroksida-nya, yang kemudian akan membentuk endapan, sehingga meningkatkan kejernihan air. 

 Air yang Jernih ini disebabkan dengan penambahan KLORIN tersebut. Selain untuk penjernihan air tesebut.klorin juga digunakan untuk membunuh mikrooganisma yang terdapat dalam air yang boleh menyebabkan penyakit.Cuba baca artikel ini untuk pengesahan.

Ya,klorin juga perlu untuk PENJERNIHAN AIR tersebut,tetapi selamatkah air yang berklorin Ini???
bayangkanlah,ikan pun tak tahan dengan klorin yang ada dalam air sekarang..ikan pun boleh mati dengan sekejap sahaja kalau berada dalam air yang berklorin.. Macam letak bom dalam air..pun ada logiknya kan..cuba baca artikel KEMPEN HARGAI AIR ini. 

Maybe ada yang duk kata selama ni duk minum air yang ada sekarang ok jerkan,tak de apa pun yang terjadi..ya memang tak de apa pun yang berlaku,sebabnya kesan nya akan nampak dalam jangka masa yang panjang bukannya dalam jangka masa terdekat ni..Cuba bayangkan anak kita yang baru lahir kita buat susu dengan air yang berklorin. Dari kecil sampailah ke besar air yang kita bagi anak kita minum tersebut macam RACUNLAH kan, Bila dah besar akan kesan sesuatu penyakit,tapi masa tu kita tak boleh nak menyesal dah..perkara dah terjadi pun kan..

PENYAKIT DARIPADA AIR BERKLORIN


Air yang berklorin akan menyebabkan penyakit KANSER DARAH.!!!!menurut artikel dalam blog Islam,Cintadan Kesihatan ini ada menyebut yang dalam air kita mempunyai 5 elemen K iaitu

  1. kotoran
  2. karat
  3. klorin
  4. kimia
  5. kuman

SETIAP ELEMENT ini akan membawa kepada penyakit. Contohnya klorin membawa kepada penyakit kanser darah,KADMIUM membawa kepada penyakit darah tinggi dan buah pinggang.

So untuk membasmi elemen 5K ni shaklee ada mengeluarkan sejenis penapis yang senang dan mudah dibawa kemana sahaja supaya kita sentiasa mendapat bekalan air yang bersih. Kebiasaanya PRODUK SHAKLEE adalah suplement tetapi kerana setiap kajian mengenai penyakit adalah disebabkan air minuman kita. SO STEP pertma untuk kita mengelakkan dari penyakit adalah membersih air minuman kita dari element 5 K ini.

PENAPIS APA NI???
Namanya water pitcher..Jom

MEMPERKENALKAN GET CLEAN®  WATER
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM:
Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

untuk dapatkan water pitcher ni boleh contact ti k..
siti natrah che kamarudin 0139721859
fb : https://www.facebook.com/ctnatrah.shaifuddin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *