rezeki adeeb

Assalamualaikum…

Hari ni ti nak share bagaimana pengalaman ti pump selepas lama ti tingglkan..Dulu masa adeeb umur 2 bulan,Ti nekad nak ajar adeeb hisap susu dengan botol tau..sebab pengalaman ti masa abang-abang dia dulu memang susah tau nak pisahkan breastmilk..macam-macam botol ti beli nak cuba abg-abg ni hisap botol..masa tu ti pregnant,susu down..tapi masa tu ti tak fokus lagi pada breastmilk time pregnant ni.. tapi lepas bercinta dengan shaklee ni barulah ti tahu time pregnant pun  boleh menyusu dan macam-macam cara bagaimana nak tingkatkan balik susu yang merundum..

Susu merundum time pregnant adalah disebabkan hormon..

Hari ini ti try balik pump,adeeb sekarang ni dah berumur 5 bulan..ni semua disebabkan ti nak tinggalkan adeeb sekejap nak p kelas yang shaklee anjurkan..

Pagi tadi sebelum breakfast ti try pump tau..breast nampak macam penuh tapi susu tak kuar..tension tau…haaa tension,stress pembawa gak tau susu tak kuar..mana tak stress nya time nak pump adeeb yang baru je tido bangun lak..aduhla tido baru jer sat dah bangun..tension kat situ lagi..

niat di hati nak pump tapi adeeb dah bangun letak pump sebelah,adeeb hisap sebelah..tapi tak selesa..abaikan jer pump…geram pun ada tak boleh pump lagi ni..


Lepas breakfast..try lagi tapi susu macam tersekat jer..breast rasa penuh..tapi kuar macam 2-3 lubang jer..yang lain kuar sikit-sikit jer…Ti shakelah ESP sekejap..pastu ti makan buah limau..orang kata buah limau pun boleh meriahkan susu..try jerlah…

Lepas siap buat keje umah..adeeb dah tido balik..rasa tenang sikit..ti try lagi pum…Alhamdulillah susu dah kuar..so sini ti nak bagitaunya pump time stress tak bawa apa-apa faedah tau..susu pun malas jer nak kuar..dia pun tau kita ngah stress…ha sekarang dah rilex ti pump bolehlah 3oz…oklah sikit dari tadi yang xsampai pun 1 oz…

semoga esok dan hari-hari berikutnya ti boleh tingkatkan lagi pumping ti..tapi dengan syarat..pemakanan kena jaga..pemakanan banyak membnawa faktor tau peningkatan susu seseorang.. 

makanan-makanan yang boleh meningkatkan penghasilan susu seperti entri ti sebelum ni..kalau belum baca..tekan sini k..makanan yang boleh tingkatkan penghasilan susu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *