Kenapa Set berpantang Shaklee Hebat?

Assalamualaikum…hari ni ti nk cerita sikit bab2 bersalin ni..mesti ramai bakal ibu- ibu yang pertama kali kan…jangn nervous..sebenarnya bersalin ni adalah moment yang paling tidak boleh dilupakan…sakit? Ermmm..memng sakit pun..tapi sakit time nk deliver tu jer..lepas tu mesti happy..betul tak percaya rasalah nanti..huhu..
Lepas bersalin tu jangan lak p makn semua macam sebelum bersalin..
Nanti taulh macam mna rasanya kalo tersalah makn..
Sini ti nk kongsikan masalah- masalh yang biasa di hadapi semasa dlm pntang..
Antaranya

1*sakit pada faraj
    ———————
Sekiranya anda mengalami episiotomi@ koyakan pada faraj semasa melahirkan,kesakitn ini akan berlarutan sehingga 2-3 minggu terutama semasa berjalan ataupun duduk..

2*sembelit
   ————–
*Sembelit kerap terjadi kerana takut luka koyakan terbuka semasa membuang air besar ataupun sebab sakit kerana buasir yang bengkak.
*Untuk elakkan dari najis menjadi keras,amalkan memakan sayuran dan makanan berfiber tinggi semasa pantang dan meminum air sekurang- kurangnya 8 gelas sehari..
*Dehidrasi dari kekurangan air sebab terlalu berpantang menyebabkan luka lambat baik dan air susu akan berkurangan

3*Rambut gugur
    ——————-
* Semasa hamil,kadar keguguran rambut menjadi kurang disebabkan rembesen hormon dari uri yang menghalang keguguran rambut
* Walaubagaimanapun selepas bersalin rambut akan luruh/ gugur 2x ganda lebih kerap dari biasa disebabkan rambut yang tumbuh berlebihan tadi..

4* Perubahan emosi
     ————————-
* Selain dari perubahan fizikal,ibu juga kerap mengalami gangguan emosi seperti ‘ mood swing’..dilanda kesedihan tak menentu dan risau berpanjangan dalam erti lain meroyan
* Ianya akan berakhir selepas 10 hari dan dalam masa tersebut cuba dapatkan tidur yang secukupnya..

5* Perut Buncit
     —————–
* Sebaik sahaja melahirkan fizikal anda akan masih kelihatan bulat,tidak ramping dan flabby
* sesetengah masih kelihatan seperti orang hamil,ini disebabkan usus yang mengandungi angin berlebihan
* Sekiranya anda menyusu badan secara eksklusif berat anda akan lebih berkurangan dengan kadar yang lebih cepat.

Dengan masalah- masalah yang akan dihadapi ibu- ibu semasa dalam pantang dan selepas pantang..
Sini ingin ti mencadangkan SET BERPANTANG yang lengkap yang boleh atasi semua masalah tersebut supaya ibu-ibu kembali normal seperti sebelum mengandung..In Sya Allah


SET BERPANTANG INI MENGANDUNGI


¤ Vitalea
mengandungi iron untuk pembentukan hemoglobin( darah merah) bagi mengantikan darah yang hilang semasa melahirkan
– Kekurangan darah ibu akan cepat letih dan lesu..dengan itu vitalea menyokong diet harian seperti 5-9 hidangan buah- buahan dan sayuran dalam sehari


¤ B complex
– berfungsi dalam pertahanan tubuh dan saraf yang sihat
– Juga membantu dalam penghasilan sel darah merah
– Pengambilan b complex ini akan mencegah stress yang akan menyebabkan kemurungan @ tekanan @ meroyan


¤ Vitamin C
– Kandungan kolagen dalam vitamin c bertindak sebagai gam untuk mencepatkan penyembuhan luka bersalin


¤ Zink
– Mencepatkan kesembuhan luka – luka dalaman rahim
– Membantu mengurangkan rambut gugur selepas bersalin
– Membantu masalah kedinginan bersama selepas bersalin
– Zink juga bertindak sebagai pembentukkan kolagen


¤ Ostematrix
– Juga dikenali sebagai kalsium
– Bukan sahaja kalsium tetapi mengandungi magnesium yang berfungsi untuk melancarkan pergerakkan usus dan menyerap air dalam badan
– Apabila usus digerakkan dengan lancar,sembelit tidak akan berlaku



¤ Alfalfa complex
– juga dikenali sebagai kacip fatimah kerana berfungsi merapatkan kembali keintiman
– Menyelesaikan masalah keputihan
– Menjadikan susu ibu lebih pekat
– Membantu penghadaman dan percernaan
– Memulihkan urat selepas bersalin
– Membuang angin di dalam tubuh


¤ ESP ( ENERGY SOY PROTEIN)
– Membekalkan protein yang lengkap untuk keperluan ibu seharian dan membekalkan tenaga berpanjangan
– Menstabilkan hormon kerana mengandungi kacang soya yang kaya dengan isoflaron yang membantu memulihkan hormon wanita
– Sebagai milkbooster bagi penggalak susu dan memekatkan susu..


¤ Lecithin
– Sebagai pengemulsi lemak semulajadi dalam salur darah
– Mencairkan lemak dan menurunkan kolestrol sesuai bgi ibu menyusu yang hendak kuruskan badan
– Pelincir kepada sendi- sendi badan

Semua diatas adalah cadangan sahaja..boleh call/ watsap siti supaya kita boleh tentukan mengikut bajet anda masing- masing
untuk dapatkan harga istimewa dari ti pun cepat-cepat kol ti k…HARGA TERBAIK PUNYA.
.
TI akan consult pelanggan-pelanggan ti..IN SYA ALLAH
Untuk sebarang pertanyaan anda boleh call/ pm/ watsapp siti
Call – 0139721859

Ti berada di kawasan Dungun, paka, kerteh dan kuala terengganu. Juga menggunakan perkhidmatan pos laju untuk seluruh kawasan malaysia termasuk sabah dan sarawak.

Fb – ctnatrah che kamaruddin

* produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis,merawat,menyembuhkan@ mencegah sebarang penyakit..
Kesembuhan semuanya Datang dari keizinan Yang Maha Esa..kita hanya berusaha sahaja dan berdoa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *